پایان نامه تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان

پایان نامه تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان پایان نامه تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 100 KB

تعداد صفحات : 84

بازدیدها : 234

برچسبها : دانلود پایان نامه تفاوت جنسی اضطراب اجتماعی

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان در 84 صفحه ورد قابل ویرایش

پایان نامه دانلودی پروژه تحقیقاتی بررسی تفاوت های جنسی در اضطراب اجتماعی نوجوانان در 84 صفحه ورد قابل ویرایش

مقدمه

اضطراب اجتماعی اضطرابی است که خصوصا هنگام برخوردهای اجتماعی متقابل افراد با یکدیگر به وجود می آید افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج می برند با افزایش مسائل روانی، ناتوانی در تمرکز حواس و حالتهای عصبی روبرو هستند . اشخاص دچار اضطراب اجتماعی به منبع ناراحتی خود که برخوردهای اجتماعی است که اکنون یا بزودی با آن مواجه خواهند شد آگاه هستند.

اگر چه هر کسی گاهی حداقل کمی از مصاحبه ای که قرار است در آن شرکت کند دچار حالت عصبی می شود. در واقع یعنی هر یک از ما در اضطراب اجتماعی قرار می گیریم ، اضطراب اجتماعی مانند خیلی از مسائلی است که روانشناسان و محققین ارتباطات در آن به تحقیق مشغول هستند.

اسامی که به این نظریه ها داده می شود عبارتند از :

خجالتی بودن، اضطراب زمانی ، اضطراب ارتباطی، کم گویی، وحشت در اثر ظهور در مقابل دیگران.

اگر چه برخی از روانشناسان بین اضطراب اجتماعی و نظریه های فوق تفاوتی قایل هستند. اما بیشتر محققین امروزه اصطلاح اضطراب اجتماعی را با خجالت زدگی هم معنی بکار می برند. نظریه های اضطراب زمانی، وحشت در اثر ظهور در مقابل دیگران اغلب به عنوان نمونه های خاص برای نظریه اضطراب اجتماعی عنوان می شود. علاوه بر این بررسی های آماری نشان می دهد بین اضطراب اجتماعی و خجالت زدگی و دیگر نظریه ها ارتباط همبستگی وجود دارد. بنابراین ما اصطلاح اضطراب اجتماعی و خجالت زدگی را می توانیم در این مقاله بجای همدیگربکار ببریم.

به هر حال باید توجه داشت که اضطراب اجتماعی را نباید با درونگرایی همانند دانست. در حالیکه درونگراها اغلب بجای حضور در اجتماع با خودشان تنها هستند. بیشتر اشخاصی که دچار اضطراب اجتماعی هستند از خجالت زدگی متنفر اند.

تقریباً دو سوم این اشخاص در یک تحقیق ، خجالتی بودن خود را یک مشکل واقعی بیان نمودند و یک چهارم این افراد تمایل خود را برای یافتن راه حل این مشکل بیان نمودند.

بیان مسئله (موضوع تحقیق)

ویژگیهای اشخاص مبتلا به اضطرابهای اجتماعی

اشخاصی که از اضطرابهای اجتماعی رنج می برند در موقعیتهای اجتماعی که قرار می گیرند دچار مشکل می شوند. این اشخاص می گویند هنگامیکه مجبور به گفتگو با دیگران هستند دچار حالت عصبی و احساس نامطلوبی می شوند.

آنان به نظر دیگران نسبت به خودشان توجه دارند. آنان وقتی که با افراد جدید آشنا می شوند و یا مجبور هستند در مقابل حضار صحبت کنند خیلی خجالتی می شوند. اغلب این افراد فکر می کنند ممکن است کارشان اشتباه باشد و یا احمقانه بنظر آید. اشخاص خجالتی اغلب دچار لکنت زبان می شوند ، درگفتار دچار اشتباه می شوند ، علائم عصبی در ظاهرشان دیده می شود ، مانند عرق ریختن و لرزش بدن. این احساسات فقط در ذهن اشخاص اضطراب اجتماعی نیست.

اشخاصی که با افراد خجالتی ارتباط برقرار می کنند آنان را افراد عصبی و بازداشته شده از احساسات و نیز غیردوستانه می دانند. اشخاص خجالتی احتمالاً در موقعیتهای اجتماعی نسبت به بیشتر مردم در آنچه که می گویند یا انجام می دهند دچار خجالت و دست پاچگی می شوند و احتمالاً به همین علت است که اشخاص خجالتی نسبت به اشخاص غیر خجالتی بیشتر دچار سرخی صورت در اثر خجالت میشوند.

اشخاص مضطرب اجتماعی گاهی به این فکر می کنند که چگونه می توانند ارتباط برقرار کنند و منظور خودشان را به دیگران انتقال دهند. اشخاص خجالتی می گویند که گاهی دچار حالت عصبی و خجالتی هستند که نمی توانند فکر کنند تا چیزی برای گفتن پیدا کنند آنان ممکن است گفتگو را به سکوت بکشانند که این امر برای آنان خیلی ناراحت کننده می باشد افراد مضطرب اجتماعی قبل از صحبت کردن و یا بعد از صحبت کردن در مقابل حضار دچار بالاترین سطح اضطراب می شوند.

آشوب و اضطراب نوجوانی (Adolescent Turmoil)

اقدام به خودکشی بوسیله خوردن قرص و یا بوسیله بریدن رگ بازو و مچ دست در نوجوانان دیده می شود که البته در زنان نوجوان بیشتر از مردان اتفاق می افتد. این رفتارها همواره نشاندهنده وجود فشار درونی در روابط انسانی است. معمولاً بین اعضای خانواده یا در رابطه با یک شخص دوست داشتنی می باشد. این رفتارها در زنان جوان معمولاً منعکس کننده احساس طردشدگی در خواسته نشدن و در مردان اغلب منعکس کننده شک و تردید در مورد مردانگی و بی کفایتی می باشد. در ارزشیابی این گروه از بیماران بایستی بخاطر سپرد که هدف اولیه خودکشی ایجاد ارتباط است و فرد جوان بطور کلی احساس ناامیدی را تجربه می کند.

سبب شناسی

سه مکتب عمده نظریه روانشناختی روانکاوی، رفتاری،وجودی (exitential) نظریه های مهمی در مورد علل اضطراب بیان کرده اند. که هر یک از آنها مفهومی و عملی در درمان بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی مزایایی دارند.

روانکاوی

تکامل تدریجی نظریه های زیگموندفروید را در مورد اضطراب از مقاله وسواس ها و فوبیها که در سال 1895 نوشت تا مطالعاتی در هیستری و بالاخره مقاله مهارها، علائم و اضطراب که در سال 1926 به رشته تحریری درآورده میتوان یافت. درمقاله آخر ، فروید اضطراب را هشداری برای ایگو معرفی می کند که از فشار یک سائق نامقبولی برای تظاهر آگاهانه و تخلیه خبر می دهد. اضطراب بعنوان یک هشدار ایگو را برای اقدامات دفاعی در مقابل فشارهای درونی تحریک می کند. اگر سطح اضطراب بالاتراز آنچه بعنوان هشدار لازم است نرود ممکن است با شدت یک حمله هراس خودنمایی کند. در بهترین شرایط استفاده از واپس زدن به تنهایی باید بدون پیدایش علائم به بازگشت تعادل روانی منجر شود ، چون واپس زدن مؤثر تمام انگیزه ها و عواطف همراه آنها و خیالات را با راندن به ناخودآگاه در بر می گیرد. اگر واپس زدن درمقام دفاع ناموفق باشد ، سایر مکانیسمهای دفاعی( میل تبدیل، جابجایی، پسرفت) ممکن است موجب پیدایش علائم گردند و به این ترتیب شکل بالینی یک اختلال نوروتیک کلاسیک( مثل هیستری، فوبی، وسواس) بوجود آید.

فهرست مطالب تحقیق

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

هدف از تحقیق و اهمیت مساله

فرضیه تحقیق

متغیرهای پژوهش

فصل دوم : ادبیات پیشینه در تحقیق

اضطراب و فشار روانی

اجزای اضطراب

انواع اضطراب

اندازه گیری اضطراب

اضطراب امتحان

رویکردهای درمانی اضطراب (رفتار درمانی ، درمان شناختی - رفتاری)

بحران اضطراب در نوجوانی

دیدگاههای نظری درباره روانشناختی اضطراب

نظریه های اضطراب

کنار آمدن با اضطراب

مکانیسم های دفاعی

اضطراب طبیعی و اضطراب بیمارگونه

اضطراب و یادگیری

علتهای رایج اضطراب

آشوب و اضطراب نوجوانی (Adolescent Turmoil)

نظریه های روانکاوی ، رفتار ، وجودی و زیست شناختی درباره اضطراب اجتماعی

فصل سوم : طرح تحقیق

جامعه مورد تحقیق

روش نمونه گیری

ابزار تحقیق

روش نمره گذاری

فصل چهارم :

ارائه داده ها

محاسبات آماری

فصل پنجم :

خلاصه ونتیجه گیری

محدودیتها و پیشنهادات تحقیقی

فهرست منابع

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید