پایان نامه بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر رفتار مدنی سازمانی

پایان نامه بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر رفتار مدنی سازمانی پایان نامه بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر رفتار مدنی سازمانی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 171 KB

تعداد صفحات : 170

بازدیدها : 469

برچسبها : عدالت سازمانی رفتار مدنی سازمانی

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی تأثیر عدالت سازمانی بر رفتار مدنی سازمانی مورد مطالعه ی تحقیق شرکتهای تعاونی - تولیدی شهر خرم آباد

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.A گرایش: بازرگانی داخلی عنوان: بررسی تأثیر عدالت سازمانی بر رفتار مدنی سازمانی در شرکتهای تعاونی - تولیدی شهر خرم آباد

چکیده

هدف این تحقیق بررسی تأثیر عدالت سازمانی بر رفتار مدنی سازمانی در کارکنان شرکت های تعاونی تولیدی شهر خرم آباد بود. این دو بعد، مقوله مهم رفتاری هستند که امروزه در حوزه تئوری های مدیریت رفتار سازمانی از جایگاه ویژه ای برخوردارند. این دو مبحث دارای نقاط مشترک فراوانی هستند که به نظر می رسد بر هم تأثیرگذار باشند. با توجه به اهمیت این دو مؤلفه مهم رفتاری، در این پژوهش، که از نوع توصیفی همبستگی و به شکل میدانی انجام گرفته است، تلاش گردیده تا ضمن تعریف روشن مسئله، ادبیات مربوط به این دو مقوله با تأکید بر مطالعاتی که به ارتباط این دو مفهوم باز می گردد، مورد بررسی قرار گیرد. سپس اهداف تحقیق، مدل مفهومی و فرضیات تحقیق، روش تحقیق جامعه آماری و نمونه های مورد مطالعه و روش تجزیه و تحلیل داده ها در قالب متدولوژی تحقیق تبیین شده است. یافته های تحقیق با بهره گیری از روش های مختلف آمار توصیفی و استنباطی در قالب جداول تحلیلی، بخش دیگر از پژوهش را تشکیل می دهد که فرضیات تحقیق را مورد آزمون قرار داده و در پایان نیز با توجه به نتایج آزمون های آماری، پیشنهاد و راهکارهایی در قالب جمع بندی و نتیجه گیری پژوهش ارائه شده است.

واژگان کلیدی: عدالت سازمانی، رفتار مدنی سازمانی، شرکت های تعاونی-تولیدی

تعریف متغییرهای تحقیق

رفتار مدنی سازمانی

تعریف مفهومی: یک نوع رفتار ارزشمند و مفید است که افراد آن را به صورت دلخواه و داوطلبانه از خود بروز می دهند، و نظارت بر محیط به منظور شناسایی فرصت ها و تهدیدات حتی با هزینه شخصی نمونه ای از این رفتارهاست.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از رفتار مدنی سازمانی نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به تمامی سؤالات پرسشنامه رفتار مدنی سازمانی بل و منگوگ (2002) کسب کرده است.

نوع دوستی

تعریف مفهومی: این بعد انسان را از تنگ نظری و حصار خود محوری خارج ساخته، موجب می شود تا در برابر دیگران، از خود ایثار، فداکاری و گذشت نشان دهد و با آنها پیوند صمیمانه برقرار کند و اغلب به عنوان رفتاری داوطلبانه در جهت منافع دیگری، مانند کمک، همکاری، و دلجویی کردن تعریف می شود.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از رفتار مدنی سازمانی نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 1 تا 5 پرسشنامه بل و منگوگ کسب کرده است.

احترام و تکریم

تعریف مفهومی: این بعد بیان کننده نحوه رفتار افراد با همکاران، سرپرستان، و مخاطبان سازمان است. افرادی که در سازمان با احترام و تکریم با دیگران رفتار می کنند دارای رفتار مدنی مترقی هستند.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از احترام و تکریم نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 5 تا 9 پرسشنامه بل و منگوگ کسب کرده است.

جوانمردی

تعریف مفهومی: این بعد که تحمل پذیری نام دارد به شکیبایی در برابر موقعیت های مطلوب و مساعد، بدون اعتراض، نارضایتی و گلایه مندی اشاره می کند.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از جوانمردی نمره ای است که آزمون شونده به سؤالات 9 تا 13 پرسشنامه بل و منگوگ کسب کرده است.

وجدان کاری

تعریف مفهومی: رفتاری است که فراتر از الزامات تعیین شده به وسیله سازمان در محیط کار می باشد (همانند کار در بعد از ساعت اداری برای سود رساندن به سازمان) و افرادی که دارای رفتار شهروندی مترقی هستند در بدترین شرایط و حتی در حالت بیماری و ناتوانی به کار ادامه می دهند.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از وجدان کاری نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 13 تا 17 پرسشنامه بل و منگوگ کسب کرده است.

رفتار مدنی

تعریف مفهومی: رفتار فردی و داوطلبانه ای است که مستقیماً به وسیله سیستم های رسمی پاداش در سازمان طراحی نشده اند، اما با این وجود باعث ارتقای اثربخشی و کارایی عملکرد سازمان می شود.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از رفتار مدنی نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 16 تا 20 پرسشنامه بل و منگوگ کسب کرده است.

عدالت سازمانی

تعریف مفهومی: عدالت سازمانی اصطلاحی است برای ادراک افراد از منصفانه یا غیرمنصفانه بودن رفتار سازمانی با آنها.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از عدالت سازمانی نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به تمامی سؤالات پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن کسب کرده است.

عدالت توزیعی

تعریف مفهومی: عدالت توزیعی به پاسخ دهی افراد نسبت به مدخل ها و رفتارهای ناعادلانه مدیران و سرپرستان در توزیع امکانات و پاداش ها در سازمان ها توجه دارد.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از عدالت توزیعی نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 1 تا 6 در پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن کسب کرده است.

عدالت رویه ای

تعریف مفهومی: یعنی عدالت درک شده از فرایندی که برای تعیین توزیع پاداش ها استفاده می شود.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از عدالت رویه ای نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 6 تا 12 در پرسشنامه نیهوف و مورمان کسب کرده است.

عدالت تعاملی

تعریف مفهومی: افراد این عدالت را از برخوردی که در روابط شخصی با آنها می شود استنباط می کنند. جنبه های از فراگرد ارتباطات از قبیل ادب، صداقت و احترام بین منبع دریافت کننده را در بر می گیرد.

تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از عدالت تعاملی نمره ای است که آزمون شونده در پاسخ به سؤالات 12 تا 20 در پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن کسب کرده است.

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول: مقدمه و معرفی پژوهش

مقدمه

بیان مسأله

ضرورت و اهمیت تحقیق

اهداف تحقیق

چارچوب نظری

مدل مفهومی تحقیق

فرضیه های تحقیق

پیش فرض های تحقیق

تعریف متغیرهای تحقیق

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق

مقدمه

مبانی نظری تحقیق

رفتار مدنی سازمانی

تعریف رفتار مدنی سازمانی

ابعاد رفتار مدنی سازمانی

شاخصهای رفتار مدنی سازمانی

تعهد سازمانی

رفتارهای ضدمدنی

اعتماد سازمانی

رفتار مدنی سازمانی و فرهنگ کارآفرینی

رفتار مدنی سازمانی و فرسودگی شغلی در سازمان

پیامدهای فردی و سازمانی رفتار مدنی سازمانی

تعاونی ها

دیدگاه های مختلف درباره تعاون

انواع تعاونی ها

انواع تعاونی ها در ایران

عدالت سازمانی

تعریف عدالت

اهمیت رعایت عدالت

عدالت اجتماعی

عدالت توزیعی

عدالت رویه ای

عدالت تعاملی

انواع ناسزاها

دیدگاه های مربوط به عدالت سازمانی

عوامل مؤثر بر حساسیت افراد به رعایت عدالت در سازمان

کانون های عدالت سازمانی

پیشینه تحقیق

فصل سوم: روش شناسی تحقیق

مقدمه

روش شناسی تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری

متغیرهای تحقیق

روش های گردآوری اطلاعات

پایایی ابزار تحقیق

روش های آماری مورد استفاده

روش اجرای تحقیق

فصل چهارم: یافته های تحقیق

مقدمه

یافته های توصیفی

یافته های استنباطی

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

مقدمه

یافته های استنباطی

بحث و نتیجه گیری

پیشنهادها

محدودیت های تحقیق

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید