دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 328 KB
تعداد صفحات : 103
بازدیدها : 307
برچسبها : استرس ادراک شده سرطان پستان
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلهدف از پروژه حاضر مقایسه استرس ادراک شده، نگرانی و احساس تنهایی در مبتلایان سرطان پستان و افراد عادی می باشد. این پژوهش از نوع علّی- مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان پستان بستری در بیمارستان های شهر تبریز در نیمسال اول 1393 می باشد. روش نمونه گیری این تحقیق به صورت در دسترس بود. بدین صورت که تعداد 50 نفر از افراد مبتلا به سرطان پستان و نیز تعداد 50 افراد عادی انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه نگرانی پن استیت، مقیاس استرس ادراک شده کوهن وهمکاران و فرم کوتاه شده مقیاس احساس تنهایی اجتماعی- عاطفی بزرگسالان دی توماس و همکاران استفاده شد. داده های پژوهش با آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد میانگین استرس ادراک شده مثبت در مبتلایان به سرطان پستان کمتر و میانگین استرس ادراک شده منفی در این بیماران بیشتر از افراد عادی است. همچنین میانگین شدت نگرانی، کنترل ناپذیری نگرانی و احساس تنهایی در مبتلایان به سرطان پستان بیشتر از افراد عادی است. در نتیجه می توان بیان کرد استرس ادارک شده، نگرانی و احساس تنهایی از جمله متغیرهای منفی تاثیر گذار در افراد مبتلا به سرطان پستان بوده و نیازمند توجه خانواده ها، مسئولان، انجمن بیماران سرطانی و ... جهت کمک به افزایش ادراک مثبت از استرس، کاهش استرس منفی، نگرانی و احساس تنهایی در این بیماران می باشند.
تاریخچه مطالعات در زمینه استرس و سرطان به قبل از میلاد مسیح بر می گردد نتایج بررسی هایی که تا قبل از میلاد مسیح انجام شده بیانگر این مطلب است که افراد افسرده بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار می گیرند. در دهه های اخیر نیز نقش استرس به علت تاثیر آن بر هورمون های جنسی و سیستم دفاعی بدن مجدداً مورد توجه محققان قرار گرفته است. استرس در سوخت و ساز استروژن در بدن تأثیر گذار است و اختلال در سوخت و ساز این هورمون می تواند سب بروز سرطان های وابسته به دستگاه های زنانگی شود. بر اساس نتایج برخی از مطالعات، استرس به تدریج روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و سیستم دفاعی بدن را دچار اشکال می کند و نتیجه برایند حاصل از آن می تواند موجب رشد سلول های سرطانی در بدن شود، زیرا که سیستم دفاعی در مقابله با تکثیر این سلول ها دچار ضعف می شود. بر این اساس، استرس می تواند عامل آغازگر سرطان باشد.
سلول های سرطانی روزانه به طور مرتب دربدن تشکیل می شود ولی طبق نظم خاصی از بدن جمع آوری می گردد، رویارویی با استرس ها و مشکلات زندگی می تواند این نظم را دچار اختلال نماید. توجه به این موضوع که استرس به چه شدت و شکلی توسط فرد تحمل می شود و شخص از لحاظ شخصیتی در چه رتبه و جایگاهی است در ارتباط و اثر آن با سرطان موثر است. برخی از محققان معتقدند که استرس های شدید می توانند در بروز سرطان موثر باشند و گروه دیگر بر این باورند که استرس های طولانی مدت و مزمن، در ایجاد این نوع بیماری تاثیر گذارند ولی بررسی نتایج پژوهش ها نشان می دهد که استرس به هر دو شکل در احتمال بروز سرطان تاثیر دارد. این امر که استرس باعث افزایش یا کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان می شود هنوز به اثبات نرسیده است ولی اکثر مطالعات به سمت اثبات افزایش ریسک پیش می رود.
این موضوع که سرطان ممکن است با فشارهای عصبی و عاطفی مرتبط باشد حدود 200 سال پس از میلاد مسیح مطرح شده است که دانشمندی به نام گالن اظهار کرد، زنان ملانکولیک بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند. در سال 1759نیز یک جراح به نام گای بر این موضوع که حوادث ناگوار زندگی می توانند عاملی برای سرطان باشند، تأکید کرد. برخی مطالعات نه تنها ارتباط بین سرطان پستان و عوامل هیجانی و همچنین وقایع تنش زای زندگی ر ا نشان داده اند، بلکه افزایش خطر را در زنان جوانتر مطرح کرده اند
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول: کلیات
مقدمه
ضرورت و اهمیت پژوهش
بیان مسئله
اهداف پژوهش
اهداف کلی
اهداف اختصاصی
فرضیه ها
تعریف نظری و عملیاتی متغیرها
استرس ادراک شده
نگرانی
تنهایی
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق
مقدمه
مطالعات اولیه درقرن بیستم
رویکردها تحقیقات مدرن
سرطان
اپیدمیولوژی
علل
عوامل وراثتی
رژیم غذایی
مصرف هورمون
سابقه سرطان اولیه
پرتوتابی
فاکتورهای موثر در سیر بیماری
انواع سرطان
تقسیم بندی سرطان پستان
مرحله بندى سرطان پستان
مراحل مختلف سرطان پستان
روش هاى درمانى
استرس چیست؟
نشانه های استرس را می توان به چهار بعد تقسیم بندی کرد
استرس
تعریف استرس
مباحث تئوری مطرح شده در خصوص فرآیند استرس
مدل های عمومی استرس
مدل محرک گرا
مدل پاسخ گرا
مدل تبادلی
علتهای استرس
دگرگونیهای زندگی
استرس های بلند مدت
گرفتاریهای زندگی
ناکامی
تعارض
انواع فشار روانی
مولفه ها استرس
مولفه های شناختی استرس
روش های پیشگیری از ایجاد استرس
هدف های کوتاه مدت
هدف های دراز مدت
هدف نهایی
رابطه ی استرس و بیماری
نگرانی
ویژگی اصلی نگرانی
انواع نگرانی
علل نگرانی
ویژگی های شخصیتی افراد نگران
حوزه های نگرانی
تحول نگرانی در کودکان
نگرانی مرضی
آثار جسمانی نگرانی
رابطه نگرانی با سازگاری
انواع فرایندهای مقابله با ادراک تهدید
جنسیت و نگرانی
مدل های نگرانی
نظریه برکوک
نظریه تالیس و آیزیک
عوامل تعیین کننده ارزش تهدید از دیدگاه تالیس و آیزیک
سه مرحله ی نگرانی در نظریه تالیس و آیزیک
مدل بارلو
مدل فراشناختی نگرانی
مدل اجتناب از نگرانی
مقابله با نگرانی
احساس تنهایی
انواع تنهایی
نظریه های تنهایی
چه کسانی تنها هستند؟
درمان تنهایی
سرطان وعوامل روانشناختی
پیشینه تحقیق در مورد استرس ادراک شده و سرطان پستان
نگرانی
تنهایی
فصل سوم: روش پژوهش
روش کار
الف -روش پژوهش
ب -روش گرد آوری اطلاعات
ج - ابزار گرد آوری اطلاعات
د - روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل و بیان نتایج حاصل
مقدمه
الف) ویژگی های جمعیت شناختی
ب) یافته های توصیفی
ج) آمار استنباطی
فصل پنجم: بحث و تفسیر و نتیجه گیری و جمع بندی
بحث و نتیجه گیری
جمع بندی نتایج پژوهش
محدودیت های پژوهش
پیشنهادهای پژوهش
پیشنهاد کاربردی پژوهش
ضمائم
چکیده انگلیسی
فهرست جداول
منابع بصورت درون متنی
خرید و دانلود آنی فایل