دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 276 KB
تعداد صفحات : 90
بازدیدها : 388
برچسبها : خلاقیت عزت نفس پیشرفت تحصیلی دانشجویان
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی رابطه خلاقیت و عزت نفس در پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور دزفول
هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه خلاقیت و عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور واحد دزفول می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانش جویان دانشگاه پیام نور واحد دزفول می باشد که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از نوع همبستگی 60 نفر دانشجو انتخاب گردید پس با اجرای پژوهش نامه ی سنجش خلاقیت (cree) و پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت تجزیه و تحلیل یافته ها صورت گرفته است. در این پژوهش تکنیک های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و خطای معیار میانگین) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شده است. قابل ذکراست که نمونه هایی از این تحقیق در سایر شهرها نیز صورت گرفته است.
: خلاقیت، عزت نفس، پیشرفت تحصیلی.
از آنجا که خلاقیت و عزت نفس می توانند بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان اثر گذارند و با توجه به اهمیت این موضوع محقق در صدد انجام این پایان نامه برآمده تا ببینیم: آیا بین خلاقیت و عزت نفس در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور واحد دزفول رابطه وجود دارد؟
اهمیت و ضرورت اجرای پژوهش
آگاهی از وجود نوآوری ها و استعدادهای کودکی که دائماً مشغول کنکاش و بررسی مسائل مختلف است و سعی می کند چیزی نو را به وجود آورد بسیار مهم است. عوامل مختلفی شکوفایی و موفقیت انسان ها را تحریک می کند. باید توجه شود که در این میان چه چیزی باعث پیشرفت خلاقیت خواهد شد. عزت نفس بالا داشتن از مواردی است که باعث ایستادگی یک فرد در برابر موانع خواهد شد. چنین افرادی همواره متکی به خودو اعتقادات خود هستند و گروه کثیری از افراد شایسته و پیشرفته را در بر می گیرند. دانشجویانی که دارای احساس خود ارزشمندی و عزت نفس قابل توجهی هستند. نسبت به همسالان خود در شرایط پیشرفت تحصیلی کارآمدی و خلاقیت بیشتری از خود نشان می دهند. مطالعه پیرامون خلاقیت به دلیل تاثیر شگرفی که بر عملکرد دانشجویان به ویژه عملکرد تحصیلی می گذارد به دلیل اهمیت ان در پژوهش های متعدد مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت و ضرورت انجام این تحقیق ازآن جهت است که راه های مناسبی برای ایجاد خلاقیت را در کودکانمان بیاموزیم. معلمین شیوه های برخورد مناسب با کودک خلاق را بیاموزند و بکار بندند. اگاهی از موانع آفرینندگی و جلوگیری از بروزآنها لازم است. بی توجهی والدین نسبت به آفرینندگی فرزندانشان می تواند زمینه ی افت تحصیلی، عدم کارآرایی، عدم استفاده از تواناییهای بالقوه و پایین آمدن اعتماد به نفس وی را در پیش داشته باشد نتایج حاصله از این پژوهش مورد استفاده ی تمام مراکز آموزشی، معلمین، مدیران و والدین می تواند مفید و موثر واقع شود. با همین امید پژوهش بوسیله ی آزمون سنجش خلاقیت (cree) و آزمون عزت نفس کوپر اسمیت انجام شده است.
مک کنیان در تعریف خلاقیت می نویسد خلاقیت عبارت است از حل مسأله به نحوی که ماهیتی بدیع و نو داشته باشد. همچنین می توان گفت خلاقیت گستره ی وسیعی از مسائل کوچک روزانه تا پیشرفت های مهم تاریخی علوم ادبیات و هنر را در بر می گیرد و برخلاف تصور عمومی هر فرد با توانایی های شناختی معمولی با قدری تلاش می تواند از خود خلاقیت نشان دهد. از سوی دیگر گانیه خلاقیت را نوع ویژه ای از حل مسأله می داند. به گفته ی اندرسن، خلاقیت در کودکان امری همگانی است، در حالی که در بین بزرگسالان تقریباً وجود ندارد.
ارزیابی فرد از خود یا قضاوت درباره خود ارزشمندی خود است.
عزت نفس را می توان احساس ارزشمند بودن دانست. مجموعه ی احساسات، عواطف، نگرش ها و تجربیات غرد در طول زندگی او موجب می شوند که فرد احساس خود ارزشمندی کند. عزت نفس شبیه شادی است. سعی در شاد بودن، باعث نمی شود که خیلی موفق شوید، بلکه شادی پیامد خشنودی ها، پیروزی ها و روابط مثبت زندگی است. همچنین عزت نفس، حاصل عملکرد سازگارانه و ثمر بخش خود است. عزت نفس پیامد بر آورده کردن آرزوها و هنجارهایی است که فرهنگ حکم کرده است
بین نمرات آزمون پیشرفت تحصیلی و نمرات آزمونهای خلاقیت ضریب همیستگی بالایی نیامده است. علاوه بر این بین اندازه های درجه بندی معلمان از آفرینندگی دانشجویان و نمرات آنها و آزمونهای خلاقیت نیز رابطه زیادی دیده نشده است. علی رغم همبستگی پایین بین نمرات آزمونهای آفرینندگی و نمرات آزمونهای هوش و پیشرفت تحصیلی صاحب نظران معتقدند که نباید انتظار داشت که افراد خلاق در میان افراد دارای هوش کم یافت شوند. گیلفورد و کریستین سندرباره رابطه ی هوش بهر (IQ) و خلاقیت گفته اند در تعدادی از آثار ی که در این مورد بررسی کرده اند به یک فرضیه اشاره کرده اند در این فرضیه تا یک سطح معین از هوشبهر معنی حدود 120 بین هوش و توانائیهای خلاقیت قدری همبستگی وجود دارد اما بالاتر از هوشبهر 120 این همبستگی دیده نمی شود. همچنین گفته شده است. دانشجویان که از لحاظ پیشرفت تحصیلی از دیگران وضع بهتری دارند به احتمال بیشتری ممکن است دارای ویژگی های خلاق باشند این عقیده مبتنی برحل مسأله می باشد یعنی افراد توانا در حل مسائل و افراد خلاق کسانی هستند که در رشته مورد نظر پیش نیاز را کسب کرده اند.
چکیده
مقدمه
بیان مسأله
فرضیه های پژوهش
اهداف پژوهش
اهمیت و ضرورت اجرای پژوهش
تعاریف و اصطلاحات
فصل دوم
پیشینه پژوهش
تعاریف مفهومی
مراحل خلاقیت
عوامل ایجاد خلاقیت در کودکان
موانع خلاقیت
برخی از موانع روانی که در رشد خلاقیت تاثیر دارند، عبارتند از :
ویژگی های فرد خلاق
فرد خلاق در عمل
زنان خلاق
روشهای آموزش خلاقیت
نقش آزمایش در آموزش و ایجاد خلاقیت
خلاقیت و هوش
خلاقیت و پیشرفت تحصیلی
تکالیف خلاقیتی
نقش معلم در خلاقیت دانشجویان
نشانه های عزت نفس مثبت و عزت نفس منفی
منشأ عزت چیست ؟
کدامیک از نگرشها و رفتارهای والدین در شکل گیری عزت نفس مؤثر است ؟
خصوصیات نوجوانان دارای عزت نفس بالا :
خصوصیات نوجوانان دارای عزت نفس پائین :
پیدایش عزت نفس از نظر برک :
نقش والدین در افزایش عزت نفس فرزندانشان
رشد عزت نفس و رفتار حفاظتی
عوامل موثر در افزایش عزت نفس
شرایط داشتن عزت نفس
زمینه های مختلف عزت نفس
عزت نفس دختران و پسران
دیدگاه گیلفورد نسبت به آفرینندگی
- دیدگاه تورنس نسبت به آفرینندگی
نظریه رفتار گرایی:
نظریه مکتب شناختی :
خلاقیت به عنوان نیروی حیاتی :
نظریه تداعی گرایی :
نظریه گشتالت :
دیدگاه روان تحلیلی :
دیدگاه انسان گرایی:
دیدگاه روان سنجی :
نظریه های عزت نفس
عزت نفس از نظر جیمز :
پژوهش های انجام شده
پژوهش های خارجی
پژوهش های داخلی :
فصل سوم
روش پژوهش
روش پژوهش
جامعه آماری
نمونه و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش داتی بر اساس یافته های آن در
دستور العمل اجرای آزمون :
نمره گذاری آزمون :
تبدیل نمره خام به نمره استاندارد
تعبیر و تفسیر نمره استاندارد
شکل گیری آزمون
اعتبار آزمون
ویژگی های شخصیتی افراد خلاق
کاربرد آزمون :
دستورالعمل فرم ها
آزمون عزت نفس کوپر اسمیت
اعتبار آزمون کوپر اسمیت
پایایی آزمون عزت نفس کوپر اسمیت
روش اجرا ی آزمون
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم
یافته ها
بررسی توصیفی داده ها
بررسی استنباطی داده ها
آزمون فرضیه دو میانگین مستقل
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
منابع فارسی
منابع انگلیسی
ضمائم